MAGAZÍN / Gastronomie

19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Moravskoslezský kraj zkouší ničit viry a bakterie ve vybraných vlacích speciálními nanonástřiky

Jak co nejúčinněji dezinfikovat hromadné dopravní prostředky a snížit tak riziko přenosu bakterií a virů? Budou speciální nanonástřiky fungovat ve vla

Divadlo Scéna vytváří pro vás a vaše děti pohádky on-line

Divadlo Scéna vytváří pro vás a vaše děti pohádky on-line. Když se nemůžete potkat v divadle, tak se vám divadelníci snaží přiblížit aspoň takto na dá

Město Frýdek-Místek nakoupilo roušky a předává je zdravotníkům, zítra začne distribuce seniorům

Primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký předal odpoledne Nemocnici ve Frýdku-Místku 2.500 kusů roušek z nanotextilie s účinností respirátoru FFP2. Zítra

DNES SE STALO

KULTURA9. dubna 1667

v pařížském Palais Royal se koná první veřejná výstava umění.

ZDRAVÍ9. dubna 1951

chirurg Jan Bedrna na čerstvě otevřené Vojenské lékařské akademii v Hradci Králové provedl první úspěšnou operaci chlopně. V tomto okamžiku se zrodila česká kardiochirurgie.

POZVÁNKA OBRAZEM